”Från Stockholm till L.A” är ett musikaliskt samarbete mellan Anna Vild och Vargen (Reine Johansson). En klassisk jullåt, men där bjällror och annat tonats ned. ”Men det är faktiskt med ett litet glockenspiel i början och slutet”, säger Anna Vild.
”Från Stockholm till L.A” är ett musikaliskt samarbete mellan Anna Vild och Vargen (Reine Johansson). En klassisk jullåt, men där bjällror och annat tonats ned. ”Men det är faktiskt med ett litet glockenspiel i början och slutet”, säger Anna Vild. Bild: Pressbild

Anna Vild och Vargen först ut på nya Recordia

Det plingar till i telefonen. ”Jag har precis missat tåget till mina föreläsningar och fick två dagar med öppet schema”. Anna Vild vill träffas och bland annat berätta om sin nya jullåt, ett musikaliskt samarbete med Reine ”Vargen” Johansson.

ANNONS
|

2019 närmar sig sitt slut. Ett händelserikt år för Anna Vild som har debutalbumet ”Vårskrik” och mängder av spelningar runt om i Sverige i ryggen.

– Ett omtumlande år. Mycket har handlat om att hitta min nisch, min publik och rätt tåtar att dra i.

På fredag släpps jul-låten ”Från Stockholm till L.A” som även kommer i en engelsk version för att nå ut på båda sidor av horisonten.

– Låten handlar om längtan, en klassiker i jultider. Det ligger en bitterljuv romantik i det avstånd som många tvingas att uppleva och en tanke att man kan dela någonting även om man är långtifrån varandra, säger Anna Vild.

ANNONS

Hon och Reine ”Vargen” Johansson skrev några verser var av låten.

– Sedan pusslade vi ihop våra tankar. Det var ett väldigt kul sätt att skriva på, säger Anna Vild.

Det här med längtan. Vad längtar du efter?

– Det är ingen självupplevd historia som vare sig jag eller Reine sjunger om. Ingen av oss sitter och längtar efter någon. Men jag har en längtan från ett högre perspektiv som inte handlar om en speciell person. En längtan efter att vi ska nå varandra på en ny medveten nivå, där vi tillsammans kan skapa mer hållbara sätt att leva på. Att ta hand om den här planeten, varandra och bli friskare, säger Anna Vild.

Låten är i inspelad och producerad av Fredrik Larnemo. Faktum är att man var först ut i Recordias nya lokaler.

– Vi var lite sena ute när vi kom på att vi skulle göra en jullåt. Jag visste inte att vi var först ut. Det var först när mitt första sångpålägg var gjort och Fredrik satt i studion och pustade ut som jag fick veta det.

Det ryktas att han hade gåshud?

– Ja. Jag såg det inte själv, men det var fint. Han har kämpat väldigt mycket med studion och gjort ett fantastiskt arbete. Det kommer att bli Sveriges största på många sätt, säger Anna Vild.

ANNONS

”Från Stockholm till L.A” släpps tillsammans med en musikvideo via Vargensrecords och finns tillgänglig på alla streamingtjänster och Sveriges Radios musikportal.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

ANNONS