Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jonathan Hellstadius och Anna Hellström i den nybyggda salongen i källaren där det tidigare var en verkstad. utanför huset i Derome ”Så småningom ska vi bygga en riktig entre till salongen säger Jonathan”. Bild: Marie Rydell

Anna Hellström gjorde ett klipp – fann kärleken i Derome

Anna Hellström driver sedan 16 år tillbaka Trendfix hårstudio i centrala Gävle. Där har hon två hyrstolar och en anställd. Men nu har hon även en stol i Derome. Allt tack vare Västerås rockfestival 2019.

Det var på festivalen som Anna Hellström mötte sitt livs kärlek, Jonathan Hellstadius.

– Det sa bara klick. Båda visste direkt att det var rätt och att vi ville leva ihop.

Men med ett avstånd på 65 mil så var det ju inte helt okomplicerat att få ihop spontana träffar. Det blev till att pussla och planera.

– Eftersom vi båda har barn från tidigare förhållanden så kan ingen av oss riktigt flytta. Vi fick hitta på en lösning och då blev det ytterligare en frisersalong i källaren i Jonathans hus i Derome, berättar Anna.

Jonathan är snickare och det kom väl till pass när delar av källaren i hans hus byggdes om till salong. Som egen företagare kan Anna vara flexibel med sina arbetstider och bestämma själv när och var hon vill jobba.

Barndomsdröm

Frisöryrket var ett självklart val för Anna då hon har drömt om det sedan sex års ålder. Hon har jobbat som frisör sedan 1999 då hon tog studenten. Sedan dess har det blivit både gesäll- och mästarbrev. 2001 läste Anna till makeupartist i Stockholm. Där fick hon lära sig allt inom makeup, till exempel för fest, foto, trend och film. Det har dock blivit mest uppdrag inför bröllop.

– Som makeupartist har man helheten och kan erbjuda kunden full service, inte bara håruppsättning, säger Anna.

Hon har drivit eget företag i Gävle sedan 2002. Salongen i Derome stod klar i maj i år. Målet är nu att kunna vara en full vecka i Derome och tre veckor i Gävle.

– Det hela tajmas ihop med hur vi har barnen. Vi försöker jobba så mycket vi kan för att sedan få tid tillsammans, antingen i Derome eller i Gävle. Då får vi kvällarna för varandra och en typ av vardag ihop.

Kan jobba på tåget

Just nu pendlar det med bil för att slippa kontakt med andra resenärer. Men annars försöker de hitta det billigaste alternativet, antingen tåg eller flyg. Kanske blir det tåg igen till vintern om restriktionerna släpper lite.

– Fördelen med tåget är ju att man kan jobba undan lite pappersarbete under tiden, säger Anna.

Förhoppningen är att kunderna ska hitta till salongen i Derome och att det ska kunna bli ännu mer tid här. Redan nu har en liten kundkrets etablerats i Derome. Det är många äldre kunder som uppskattar det mindre formatet utan övriga kunder i salongen. Vilket känns extra tryggt i dessa tider. Anna har även klippt en del kunder utomhus när de har önskat det.

– Men det är svårt att överge stamkunderna i Gävle, en del har jag haft i över 20 år. Så småningom blir barnen stora och vi kan bo ihop på heltid. Men var det blir vet vi inte ännu. Det får tiden utvisa, säger Anna med en blick på Jonathan.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

Fakta: Anna Hellström

Bor i Gävle/Derome.

Familj: Dotter Ida 12 år och son Hugo 16 år.

Ålder: 39

Intressen: Musik, konserter, festivaler och sport. Håller på Brynäs.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här