Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/1

Andra året i Varberg med cyclocross-SM – Åsa favorit på lerstigarna

På lördag körs SM i cyclocross i Varberg för andra året i rad. Åsa Erlandsson är favorit. Regerande mästaren är nämligen inte föranmäld.

Tiden har gått ut även om det finns plats och utrymme för licensierade cyklister. 150 cyklister har aviserat sitt intresse.

En del kanske kände sig tveksamma inför fjolårets arrangemang. Att köra cykeltävlingar centralt på Varbergs gator i januari är definitivt ett nytänk. Anledningen är att de nationella mästerskapen i disciplinen ska sammanfalla under en helg i hela Europa.

Lera, sand, sten och stigningar. Banan har det mesta man kan tänka sig.

Hade det inte varit kul med lite snö?

– Vi kör även om vi har 15-20 centimeter snö. Det är höga hinder för att ställa in tävlingen, säger Peter Larsson i arrangörsstaben.

Tävlingen körs med liknande centrala punkter som i fjol. Societetsparken, stenbrottet vid Platsarna och Barnens Badstrand.

Svenska Cykelförbundets tävling arrangeras av stadens tre cykelklubbar: CK Wano, Varbergs MTB och Roosters Varberg.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

Bansträckningen:

Starten går vid Sjöallén (Hamnpaviljongen), Societetsparken, vallgraven, södra fästningshörnan, stenbrottet, sluttningen vid västra delen av fästningen till Barnens Badstrand innan den 3,5 kilometer långa banan börjar på nytt vid societetsfontänen.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här