Alunskiffern är färdigbyggt – tar nu nästa steg

Äldreboendet Alunskifferns lokaler har byggts färdigt. Nu går de in i nästa fas mot en framtida inflyttning.

ANNONS
|

2019 stod det klart att det nya äldreboendet Alunskiffern i Breared ska drivas av vårdjätten Attendo. Äldreboendet kommer att bestå av 54 lägenheter fördelat på tre våningsplan.

Lokalerna är färdigbyggda och nu tas nästa steg mot en framtida inflyttning.

– Nu är det dags att inreda. Det är en väldigt spännande resa, från att vi har fått nycklarna till att vi möblerar och tills de första kunderna flyttar in, säger Gabriella Jenswool, uppstartsansvarig på Attendo.

– Det är som ett skal, sedan när det kommer gardiner och möbler och det börjar bli en verksamhet här, då lever helt plötsligt stället, tillägger Maria Hejll som är inredningsexpert.

ANNONS

Trots att inredningsfasen är i sin början är det redan saker som är på plats.

– På varje våning har vi lokala tapeter för att man ska kunna känna igen sig, få tillbaka minnen och skapa samtalsämnen. I den här staden känner väl nästan alla någon som vindsurfar, kanske ett barn eller barnbarn, och då kan väggarna leda till lite snackisar, säger Gabriella Jenswoll.

”Massor med saker vi ska göra”

Attendos avtal med Varbergs kommun innebär att äldreboendet som tidigast kan öppna portarna den första januari 2022.

Innebär det att lokalerna kommer stå tomma fram till dess?

– Det är vad som gäller just nu, men vi får se. Det kommer ju anställas en verksamhetschef som kommer börja rekrytera så småningom och då kommer de så klart att sitta här. Det brukar vara tajtare mellan avtal och att det står klart, säger Gabriella Jenswool.

Att Attendo ännu inte får öppna upp sin verksamhet innebär inte att de kommer vara sysslolösa.

– Vi ska fylla huset med möbler och hjälpmedel. Sedan ska vi rekrytera personal. En chef, sjuksköterskor, arbetsterapeut, fysioterapeut, sjukgymnast och många undersköterskor. Den processen kommer vi kicka igång under våren.

Med tanke på vad coronapandemin har ställt till med hoppas Gabriella Jenswool att bättre tider väntar när det väl är dags för inflyttning.

ANNONS

– Förhoppningsvis lever vi i en annan värld när vi drar igång här.

ANNONS