Burväktare. Simon Lundgren, målvakt i det svarta laget under invigningen.
Burväktare. Simon Lundgren, målvakt i det svarta laget under invigningen.

Alliansen starkast när ishallen invigdes

Nu är Varbergs ishall på Håsten officiellt invigd och kommunens starke man Jörgen Warborn (M) visade sig vara starkast på isen också och avgjorde straffläggningen mot Socialdemokraterna.

ANNONS
|

In i det sista jobbade man i Varbergs ishall när den invigdes på lördagen.

Det var ishockeylaget Varberg Vipers knattar som fick äran att symboliskt klyva det blågula bandet genom att skrinna över rödlinjen där kommunstyrelsens ordförande Jörgen Warborn (M) och kultur- och fritidsnämndens ordförande Christofer Bergenblock (C) stod på var sin sida med bandet uppe i luften.

Elever från Kulturskolan blåste en fanfar och Jörgen Warborn utbrast:

- Härmed förklarar jag Varbergs ishall invigd.

Både när det gäller den nya ungdomsgården på Håsten och ishallen är det verksamheter som traditionellt sett används mer av killar än tjejer. På ungdomsgården jobbar man med att bryta det mönstret och i sitt tal betonade Christofer Bergenblock att det är en hall för alla.

ANNONS

- Vi gör en speciell satsning för tjejer för vi har sett att de har svårare att ta sig till ishallar.

Svenska Ishockeyförbundet överlämnade en mässingsskylt med hallens namn och med nummer 359. Så många ishallar finns det i Sverige och förbundets representant Dick Carlsson gav Jörgen Warborn i uppdrag att se till att skylten sätts upp på lämplig plats.

Politikerna pratade om vikten av de ideella krafterna inom idrotten och en av dem är Johan Lundgren ledare i Varberg Vipers. Han är mycket nöjd med att hallen nu står klar.

- Jag hoppas att det blir ett uppsving och att det är många som börjar. Det har varit lite svårt med nyrekryteringen de senaste åren, säger han.

Efter att Varberg Vipers knattar spelat en uppvisningsmatch och Varbergs Handikappidrott visat hur kälkhockey går till, var dags för några av våra folkvalda politiker att visa sig på styva linan när det var straffläggningstävling mellan den borgerliga alliansen och Socialdemokraterna.

Moa Karlsson stod i mål och tog hela 20 straffar på raken innan alliansens Jörgen Warborn gjorde några snygga dragningar och satte pucken i mål. När det gäller några av deltagarna i Socialdemokraternas lag kan man utan överdrift säga att det finns en enorm utvecklingspotential både vad gäller skridskoåkning och klubbteknik.

ANNONS
ANNONS