Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alla mentorer tackade ja direkt

De 21 studenter som har antagits till den förnyade upplagan av mentorprogrammet vid Campus Varberg minglade med de handplockade mentorerna i måndags.

Studenterna kommer från olika program och mentorerna från olika företag i Varberg.

– Vi vill skapa synergier mellan studenterna och näringslivet och hitta kopplingar mellan olika kompetenser, säger Louise Wallmander, projektledare för EU-projektet.

Redan i våras fick studenterna anmäla sitt intresse. 24 sökte varav 21 antogs. Sedan kontaktades lämpliga mentorer från Varbergs näringsliv. Alla som fick frågan tackade ja direkt.

En av mentorerna är Anders Nilsson, kontorschef för Rejlers. Han har utsetts till mentor för Jenny Davidsson som utbildar sig till järnvägsprojektör.

Jenny Davidssons önskemål var att komma i kontakt med en erfaren konsult eftersom en järnvägsprojektör ofta arbetar i den formen.

Anders Nilsson har tidigare varit konsult och ansvarar i dag för åtta ingenjörer.

– Att vara konsult skiljer sig från andra arbeten eftersom du har en beställare, säger han.

Minglet i måndags var mentorerna och adepternas andra träff. Före sommaren fick de träffas som hastigast för att se att personkemin vid en första anblick var rätt.

I måndags hade de möjlighet att lära känna varandra lite bättre.

Nu är tanken att adepterna ska bli lite utmanade. De ska lösa case och ha sin mentor som bollplank.

Det är viktigt att adept och mentor inte står i beroendeställning till varandra. När de har matchats ihop har de varit noga med att inte para ihop dem som jobbar inom exakt samma bransch.

Bild: Annika Karlbom

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här