Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

”Alla behöver inte vara Pernilla Wahlgren”

Helén Andersson har tagit ett steg in i influencervärlden. På bara ett halvår har hon redan producerat hundra filmer på sin Youtube-kanal ”Ny attityd – att höra till”.

Helén Andersson bor i Grimmared och är ett känt namn då hon sedan 20 år tillbaka driver Singel i Sverige. Sedan mars i år har hon även youtubekanalen Ny attityd – att höra till. Där intervjuar hon personer som hon tycker är värda är lyftas.

– Det var en ungdom som sa ”jaså, är du en sådan där influencer?” och som tyckte att jag var ”cool”, säger Helén Andersson och skrattar.

Grundtanken var att intervjuernas tydligt röda tråd skulle vara ensamhet och tillhörighet, men med tiden har det utvecklats till att innefatta även andra teman. Det finns fyra kategorier för videorna – ”att leva som singel (ofrivilligt eller frivilligt)”, ”samtal och intervjuer”, ”entreprenörskap” och ”Helens bästa mattips”.

– Att höra till kan ju handla om så himla mycket. Jag pratar med många olika sorters människor, och vad de tänker om det. Hur får man sin personal att höra till, till exempel? Och mat, det är ju också starkt förknippat med tillhörighet mellan människor, säger Helén Andersson.

Den som har haft kontakt med Helén Andersson tidigare i olika sammanhang vet att hon inte direkt ligger på latsidan. Hon har mycket energi och drivs av att ha många bollar i luften. Trots att kanalen bara har varit aktiv i omkring ett halvår har det redan hunnit bli 100 filmer.

– Jag gör tre videor i veckan. Jag gillar inte att vara sysslolös, då blir jag låg. En dag gjorde jag fem videor! säger Helén Andersson.

Idéer till intervjupersoner får hon framför allt genom de många människor hon har mött genom åren, och genom tips.

– Har man själv ett förslag är det bara att ringa mig, säger Helén Andersson.

Hon gör kanalen helt ideellt, och får alltså ingenting betalt för det.

– Delvis gör jag det för att jag känner att det ofta bara är kändisar som snurrar runt på de där ställena. Men alla behöver inte vara Pernilla Wahlgren. Jag vill lyfta alla sorters människor som jag tycker ska bli sedda, säger hon.

Men hon har ändå en känd drömgäst.

– Lasse Kronér! Han har så varm personlighet. Jag skulle vilja prata med honom om hur han får sina program att bli så inkluderande, säger Helén Andersson.

Artikeln har tidigare varit publicerad i Varbergsposten.

Helén Andersson

Ålder: 67 år

Bor: I Grimmared

Gör: Driver Singel i Sverige sedan tjugo år tillbaka. De anordnar fester, resor och träffar för singlar.

Aktuell med: Youtubekanalen Ny attityd - att höra till. Har i dagsläget omkring 250 prenumeranter.

Varifrån kommer engagemanget för att föra samman folk? ”Jag har ju varit singel ett antal gånger, så jag vet hur det känns att bli lämnad. Dessutom har jag alltid tyckt om människor, och att anordna träffar och möten. Jag har nog alltid hållit på såhär egentligen.”

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här