Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Arkivbild. Bild: Christine Olsson / TT

Akuta vattenläckan utanför Varberg åtgärdad

En vattenläcka i Varbergs kommun påverkade boende i Hunnestad, Gödestad, Rolfstorp och Klastorp. Vattnet stängdes av från klockan 12 på torsdagen. Vid 19.25 meddelade Vivab att läckan var åtgärdad.

Enligt information från Vivab var det en akut vattenläcka som gjort att boende i Hunnestad, Gödestad och delar av Klastorp blivit utan vatten. Från klockan 12 på torsdagen meddelades att vattnet stängs av. Även boende i Rolfstorp påverkas där man kommer att ha vatten fast med lägre tryck. Vivab skriver på sin hemsida att boende i Rolfstorp uppmanas vara sparsamma med sitt vatten.

De boende som blir utan vatten kan under tiden hämta vatten vid Ica i Hunnestad och vid kyrkan i Gödestad.

Petra Rissman, VA-chef på Vivab, sa vid 12-tiden till HN att de först måste ta sig ut till platsen för läckan innan de vet hur länge vattnet kommer att vara avstängt.

– Vi har personal på väg ut till platsen för att se hur allvarlig läcka det rör sig om men vi vet att 100 stycken är drabbade för tillfället. Men i nuläget kan jag inte uttala mig om hur långt tid arbetet tar innan vi vet omfattningen. Men åtminstone resten av dagen kommer vattnet att var avstängt, sa Petra Rissman då.

Under eftermiddagen kom nya besked från Vivab om att läckan under kvällen och natten ska åtgärdas.

– Vi räknar med att läckan ska lagas under kvällen och natten så att de boende ska ha vatten igen på fredag. Man får däremot räkna med att det blir lite grumligt till en början, det blir det alltid efter en sådan här läcka, säger Petra Rissman.

Klockan 19.25 på torsdagskvällen meddelade Vivab på sin hemsida att vattenläckan var lagad och att de boende åter skulle ha vatten i kranen.