Affär kommer tillbaka till affärshuset

Från och med i sommar blir det butik igen i gamla affärshuset i Kärradal.

ANNONS
|

Den 12 juni öppnade fastighetsägaren Dag Wohlén butik i en liten lokal på Köpenhamns gård – det nya bostadsområdet med gamla rötter mitt i Kärradal, nyligen uppmärksammat i positiva ordalag av Arkitekturupproret.

LÄS MER:Gårdsmiljö gillas av Arkitekturupproret

Butiken – som bland annat säljer bröd och ägg – har blivit poppis. Lite för populär till och med.

– Vi öppnar klockan åtta och då kan det vara lång kö utanför på helgerna. Folk står och pratar och det kan vara hundar som skäller och barn som leker och pratar. Det är bra att det kommer kunder, men samtidigt är den här platsen då inte riktigt lyckad. Det bor ju människor här som vill sova så dags. Jag har fått en del klagomål. Men försäljningen går bra, det har ökat i omsättning hela tiden, berättar Dag Wohlén.

ANNONS

Mot ny adress

Nu i juni ska butiken därför flyttas, till en lokal i det hus som hyste mataffären i Kärradal förr om åren.

Konceptet blir det samma som i den lilla lokalen som används idag: Kunderna servar sig själva. Betalningen sker uteslutande med Swish.

– Det fungerar väldig bra. Folk är ärliga.

Samtidigt med flytten ska sortimentet utökas med bland annat kött, rotfrukter och mejerivaror.

– Vi köper varorna från gårdar och bagerier här i närheten.

Affär i affären

Butiken ska precis som nu ha öppet året runt, men den får ett utökat sortiment med färskt bröd dagligen från midsommar och åtta veckor framåt. Dag Wohlén räknar med att ändra sortimentet allteftersom han märker vad kunderna vill ha. Han gläds åt flytten, som han menar går till en klassisk adress i Kärradal.

– Nu blir det affär i affären igen.

ANNONS