Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Adrian loopar julklassiker på första solokonserten

21-årige varbergaren Adrian Alebo Andersson är uppväxt med renässansmusik och har, som man brukar säga, många strängar på sin lyra. I helgen gör han sin första solokonsert i Eskils källare på Varbergs fästning.

Den 18 december blir det julkonsert i Eskils källare på fästningen i Varberg. På scen står 21-årige Adrian Alebo tillsammans med Clas Bastholm på piano.

– Det blir en ärlig och avskalad julkonsert där jag har satt min prägel på låtarna. Vi har valt en spridd bukett låtar som tillsammans beskriver julens olika delar väldigt fint – både det där magiska och genomvackra men också när det inte blir som man tänkt sig, eller de där jularna när man blir påmind om människor som inte finns omkring oss längre, säger Adrian Alebo.

Konserten blir ett startskott för något som Adrian Alebo väntat på i två år – att ge musiken en ärlig chans. Just nu jobbar han även på ett kommande musiksläpp som han hoppas på i början av 2022. Sin egen musik beskriver han som ”alternativ pop med influenser av jazz och soul”.

– Det går inte att komma ifrån att jag influeras även av renässansmusik. Undertonen i min musik är rotad i det, säger Adrian Alebo, vars båda föräldrar är klassiska musiker.

Med sig på scen har Adrian sin loopmaskin som möjliggör att lägga flera stämmor och körslingor med sig själv och spela till dessa för att skapa en illusion av flera musiker.

– Det har varit den perfekta grejen att ha under pandemin när man inte haft kontakter som tidigare! Man kommer få höra en riktig julklassiker loopad på konserten, säger Adrian Alebo.

Bland musikinspiratörerna finns Joni Mitchell som också kommer att stå för en av jullåtarna på julkonserten.

– Hon har skrivit den enligt mig bästa jullåten, men kanske också den bästa låten genom tiderna – River, säger Adrian Alebo.

Julkonserten den 18 december kommer att ske två gånger under samma kväll – en med start 16:30 och en med start 18:00.

– Alla som vill ha en trevlig julestund är välkomna. Jag tror att det passar de flesta åldrar och det är väldigt opretentiöst. Vi kommer att göra det här tillsammans med publiken och målet är att det ska bli en varm och mysig kväll.

Artikeln har tidigare varit publicerad i Varbergsposten.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här