Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Adam tar sig till Tvååkers startelva efter tre tunga år

Ett stort tålamod har präglat Adam Lindgrens fotbollsliv de senaste åren. – Det jobbigaste är att vara utmattad utan att veta orsaken, säger 19-åringen från Galtabäck.

Förra våren gick Adam Lindgren ut gymnasiet. Tanken var att satsa på fotbollen och slå sig in i Mattias Lindströms startelva. Men det kom mothugg i vägen.

Adam kände sig trött och hängig och kom ingenstans i sin utveckling. Trots att han försökte hänga med på träningen, så tröt orken.

Länge gick Adam i ovisshet vad det egentligen handlade om. Det är först efter massor av spring mellan klinikerna som läkarexpertisen konstaterat körtelfeber.

– Sjukdomen hängde i nästan i tre år. Det är första gången jag kan vara med nästan utan att känna några besvär. Förhoppningsvis ger sjukdomen med sig nu. Nu känner jag mig mycket friskare och det känns bättre under längre perioder.

Det är lätt att misströsta när man känner sig hängig och kroppen inte hänger med.

– Det var jävligt deppigt ett tag, speciellt när de inte hittar något. Jag hängde inte med och var trött kontant. Jag kunde bli utmattad bara av att vara i skolan.

– Ett tag satt vi hemma och bara pratade om sjukdomar.

Adam Lindgren blev av med det värsta. Då kom nya bakslag.

– När jag väl var frisk fick jag en bristning i vaden som höll i sig i fyra, fem veckor. Jag var borta stora delar av höstsäsongen. Det är jävligt tungt, men nu njuter jag verkligen av att jag kan spela.

Adam är på igen och har faktiskt lyckats spela sig in i startelva. På köpet har Tvååkers IF löst nytt kontrakt i söderettan i hård konkurrens. Det är otroligt starkt, med tanke på att många rivaliserande klubbar i serien är störst i sin ort i betydligt större kommuner – som Landskrona Bois, Oskarshamns AIK, Kristianstads FF och Skövde AIK.

– Vi ska väl kunna vinna någon match till. Det ser lovande ut. Vi är ändå inte helt nöjda med vår säsong. Det känns ändå som om vi inte är ett lag som ska ligga där nere. Vi har utvecklat vårt spel även om resultaten inte gått med oss lika mycket som förra året.

Hur vill du beskriva dig som spelare?

– Det vet jag knappt själv... När jag var yngre spelade jag ofta inre mittfältare. Nu är jag mer offensiv mittfältare, som släpande forward.

Tränare Mårten Lundkvist:

– Man kan inte tro att han varit borta från träningen så mycket som han har varit. Han är alltid pigg och rapp på träningarna. Dessutom är han otroligt allround. Hade vi varit i behov av mer defensiva mittfältare hade han säkert löst det.

Tvååkers IF har under säsongen tagit tolv poäng hemma (två vinster) och 27 poäng borta.

Ni vinner inte så mycket hemma?

– Vi har väl pratat lite om det, men nu gick vi över till konstgräs i senaste matchen då vann vi (Kristianstad 2–1).

Tvååkers IF upplever sin storhetstid inklämd mellan två klubbar som Bois och Falkenbergs FF.

– Jag tänker inte så mycket på det. Men det kanske inte kommer så mycket folk till hemmamatcherna och tittar som när vi spelade i division 2. Nu finns det nästan för många matcher att titta på.

Ännu roligare för klubben är att Tvååkers IF har ytterligare fyra spelare som är fostrade i de egna leden. Johan Ekelundh (född ’95), Johan Persson (’96), Jakob Adolfsson (’92) samt jämngamla Anton Nilsson (’99). Emanuel Börjesson har också varit med men vilar nu på grund av en axelfraktur.

Som ofta i de här sammanhangen nämns Kenneth Sonström som den bidragande orsaken. Hans träningar på dagtid efter plugget fick många att satsa på sin fotboll.

– Det är en väldigt fin förening. Kenneth har ju haft hur många lag som helst. Han har fostrat sina spelare. Att tillhöra en bra kull har varit viktigt också. 96:orna var bra liksom vi 99:or.

Vad har du för ambitioner?

– Det handlar väl för tillfället mest om att hålla mig frisk så att jag kan spela en hel säsong.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

Född

: 1999, Yttre Åhs, Galtabäck. Föräldrar: Kerstin och Anders.

Yrke

: Arvato, tar han om leverantörsfakturor.

Utbildning

: Studerande ekonomi.

Seriefacit

:

2015

: Galtabäcks BK (V)101

2016

: Galtabäcks BK (V)208

2017

: Tvååkers IF (II)40

2018

: Tvååkers IF (I)80 Ullareds IK (II)50

2019

: Tvååkers IF (I)183

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här