60-årsfest på Stadshotellet spårade ur

En 60-årsfest på Stadshotellet slutade med att polisen blev tvungen att använda pepparspray och kalla in förstärkning från Falkenberg. Flera personer åtalas nu misstänkta för misshandel, olaga hot och våld mot tjänsteman.

ANNONS
|

Ett tillrest sällskap på 17 personer, som är släkt på olika sätt, var på födelsedagsfest på Stadshotellet den 30 januari. De sjöng och roade sig allt mer högljutt, tills en ur personalen kände sig tvingad att be dem dämpa sig lite för de andra gästernas skull. De blev också tillsagda att det inte var okej att kalla personal på hotellet för saker som "turkjävel", "bögjävel", "hora" och "fitta", vilket några skulle ha gjort. Tillsägelsen blev startskottet för vad som kom att urarta till rena kravallscener.

En man i 65-årsåldern gav sig på en ur personalen med en rak höger så att dennes glasögon gick sönder. Fler strömmade till och en annan ur sällskapet hotade med ytterligare våld. Personalen tryckte på överfallslarmet och tillkallade polis.

ANNONS

När polisen kom till platsen hade ett par av de värsta bråkstakarna gett sig iväg men påträffades strax utanför hotellet. Där ute blev det bråk när polisen skulle omhänderta en av männen. Hans fru försökte hela tiden gå emellan, blev mer och mer aggressiv och ska ha sparkat på polisen vid upprepade tillfällen.

Så här berättar en av poliserna i förhör:

"Plötsligt ropar kollegorna inifrån hotellet att de behöver hjälp. Jag springer in och det är en stor samling människor som står/ligger i lobbyn precis innanför entrédörrarna. Kollegorna ligger på golvet med en stor man och försöker få kontroll på honom. Det är flera människor som står precis ovanför och försöker att lägga sig i. Jag ropar till dem att backa upprepade gånger men ingen lyssnar. Jag börjar ta bort människor men de kommer hela tiden tillbaka igen."

I tumultet inne på hotellet använde polisen pepparspray, en kvinna föll omkull och drog med sig en pelare med en kruka som krossades och situationen lugnade sig inte förrän såväl en patrull från Falkenberg som ordningsvakter var på plats.

Mannen i 65-årsåldern står nu åtalad misstänkt för misshandel och våldsamt motstånd, hans hustru i dryga 60-årsåldern för våld mot tjänsteman och en 48-årig man för olaga hot och våldsamt motstånd. Samtliga förnekar brott.

ANNONS

Det finns ett flertal vittnen till händelsen och även övervakningsfilmer från hotellet som åklagaren åberopar som bevis.

ANNONS