Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/1

6-årig pojke hittade misstänkt skarp granat

En rostig granat från 50-talet påträffades av en ung pojke under lördagen i Träslövsläge. Nationella bombskyddet kallades in och tog med sig det misstänkt farliga föremålet för analys.

Under lördagen kom det in larm till polisen om ett potentiellt farligt föremål i närheten av ett bostadsområde strax söder om Varberg.

– Det är en från allmänheten som ringer in från Kagabäcken i Träslövsläge. De har hittat någon form av granat från 50-talet, säger Tommy Karlsson, stationsbefäl hos polisen i Varberg.

Granaten, som ska ha varit lika rostig som den var gammal, har nu avlägsnats från platsen och kommer inte utgöra någon fara för allmänheten. Oavsett om den var skarp eller inte.

– Vi skickar en patrull och tar kort på granaten. Sedan skickar vi vidare till bombgruppen i Göteborg. De kom och tog med sig den. Vad de sedan bedömde, om den var skarp eller inte, det vet jag inte, säger Tommy Karlsson.

Enligt ett tips till tidningen ska det ha varit en 6-årig pojke som hittade granaten när han var ute och lekte och som sedan visade upp den för sina mamma och sin mormor.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här