Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

50 grannar överklagade - får avslag

Scoretts planerade huvudkontor vid Västkustvägen har upprört många Brunnsbergsbor. Nära 50 närboende överklagade planerna till Länsstyrelsen men har nu fått avslag.


Planer på en fyra våningar hög byggnad på nästan 4000 kvadratmeter har skapat ett stort missnöje bland boende i Brunnsberg. Byggnaden ska agera huvudkontor åt skoföretaget Scorett och är tänkt att byggas vid Västkustvägen där Stena Metall tidigare hade ett skrotupplag. Redan 2012 samlade grannarna på Brunnsberg ihop 250 namnunderskrifter mot bygget, som de bland annat menar kommer att reflektera ljud på ett sådant sätt att de störs av trafikbuller. De är även kritiska mot att byggnaden kommer att skymma deras havsutsikt. 

Läs också: Brunnsbergs havsutsikt kan hotas av nytt bygge

– Det blir inte roligt när det kommer upp. Ljudet kommer att bli helt annorlunda. Vi har en fin utsikt mot hamnen nu men den försvinner ju helt, säger Karl-Göran Gustafsson, en av de närboende.

Läs också: Gör plats för nya huvudkontoret

Processen har dragit ut på tiden och i april i år, fyra år senare, beslutade byggnadsnämnden att godkänna detaljplanen. Det fick närmare 50 grannarna, merparten boende på Granvägen, att överklaga till Länsstyrelsen. För en vecka sedan kom domen - det blir avslag och byggplanerna fortsätter som planerat.

– Det är helt fel. Det skulle ha begränsats på höjden, säger Karl-Göran Gustafsson.

Länsstyrelsen menar i sitt beslut att grannarna får räkna med att en viss förtätning kan ske eftersom de bor centralt, och att man därför inte kan ta hänsyn till deras utsikt. Vidare menar de att de ljud som byggnaden kan ge upphov till inte är tillräckligt allvariga för att de inte skulle godkänna planen. 

Läs också: Skokedja satsar stort i Varberg

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här