Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

3-åring räddad i bussdrama

Busschaufförens arbetsdag fick en dramatisk vändning när en 3,5-åring plötsligt blev till synes medvetslös bak i bussen. – Allt var så surrealistiskt, säger Peter Reindl.

Peter Reindl är anställd hos Nobina som kör för Varbergs stadstrafik. Under tisdagen körde han linje 2 mellan Erlandsgård och Trönninge.

Strax före två på eftermiddagen stiger en mamma med barnvagn och en pojke på vid Komedianten. Pojken vinkar glatt till Peter Reindl som vinkar tillbaka. Vid Göingegårdens hållplats trycker mamman på stoppknappen.

– När jag tittar bakåt i spegeln märker jag att det är något som inte stämmer, säger Peter Reindl.

Bak i bussen försöker mamman, Carolina Haglund, få kontakt med sonen John.

John hade strax innan sagt till sin mamma att han kände sig lite trött.

– Men den blicken jag fick sen kändes väldigt tom. När bussen stannade lyfte jag upp honom och han var helt lealös i kroppen, säger Carolina Haglund.

– Jag trodde först att han hade fått en stroke, säger Peter Reindl.

John blev jättevarm så mamma Carolina Haglund tog av hans keps och tjocktröja och lade honom på sidan på bussätet. Plötsligt blev 3,5-åringen mörk om läpparna och började låta krassligt – som om han hade någonting i halsen. Busschauffören Peter Reindl ringde 112.

– Jag försökte hålla mig lugn, men jag blev ju rädd och panikslagen. Den sociala sonen som jag har fanns inte i den stunden, säger Carolina Haglund.

Hon misstänkte att John fått feberkramp, något han haft vid några tillfällen tidigare. John började snart andas normalt igen men hans blick var desorienterad och han hade svårt att kommunicera.

När ambulansen väl kom fram fanns det ingen plats för Carolina Haglund och barnvagnen med Johns lillebror att åka med.

– Jag blev helt knäckt. Jag kände mig strandsatt. Min telefon var ur funktion så jag fick varken tag på min sambo eller mina föräldrar, säger Carolina Haglund.

– Då sa jag bara "hoppa in i bussen" och så körde jag så snabbt jag bara kunde till akuten, säger Peter Reindl.

Carolina Haglund fick snabbt komma in på sonens rum på sjukhuset. Kvar utanför akuten stod Peter Reindl med 2:ans buss. En annan chaufför bytte av Peter Reindlsom fick sätta sig i raststugan och prata av sig.

– Men jag kände att jag ville köra den sista turen för att komma upp på hästen igen, säger han. Och det var först då, när jag körde, som chocken släppte och jag började fundera över om pojken ens levde.

På sjukhuset konstaterades att John drabbats av just en feberkramp, och han skrevs ut från sjukhuset efter bara några timmar.

– Hade det inte varit för busschauffören vet jag inte vad jag hade gjort, säger Carolina Haglund.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här