Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
David och Liza Arvidsson har rötterna kvar på västkusten. David bor i Göteborg, Liza bor kvar i Varberg. Bild: Pressbild

2019 oskrivet blad för syskonen Arvidsson

Den 8 februari släpps ”Östermalm? Södermalm? Varbergs torg? Göteborg?” digitalt, bland annat på Spotify.

Syskonen Liza, 26, och David Arvidsson, 29, från Klastorp har spelat ihop sedan hösten 2011. När vi träffade dem senast, hösten 2017, hade de precis släppt minialbumet Västkustkaos.

– Kaos är det i allas liv någon gång och vi är på västkusten. Det är en kärlekshistoria på 23 minuter, sade David Arvidsson om albumet.

Mycket har hänt sedan dess. Syskonen har blivit signade av bokningsbolaget Blixten & Co och släppt singlarna ”Fiona” samt ”Du tror på kärlek som inte varar längre än det här”. Sommaren 2018 var Kruxet förband på två spelningar under Timo Räisänens turné. De var också förband åt Uno Svenningsson på Mosebacke.

– Allt det hände tack vare Västkustkaos, säger David Arvidsson.

Den 8 februari släpps nya singeln ”Östermalm? Södermalm? Varbergs torg? Göteborg?” digitalt, bland annat på Spotify.

– Den är ett par år gammal, kanske till och med tre. Vi spelade in den på nytt i Nacksving studios i Göteborg nu i höstas. En jättefin studio. Vi fick bra hjälp av producenten Anders Lagerfors, säger Liza Arvidsson.

David fyller i:

– Ja, han har nästan blivit som en extra bandmedlem.

Hur kommer det sig att låten har vilat så länge?

– Vi skulle kunna bada i låtar. Dels har vi fruktansvärt mycket material och vi skriver nytt hela tiden. Det blir så ibland, det är en lång process. Det är jag som har skrivit låten, men Liza har rättat till vissa grejer, säger David Arvidsson.

Är ni bra på att samarbeta när det gäller texter?

– Vi slåss om det, säger David Arvidsson.

– Slåss ja. Och så äter vi en semla och tar det som var bäst, säger Liza Arvidsson.

– Men det är viktigt att slåss om det, att det är lite hårt mot hårt. Jag tror det är då det blir riktigt bra, menar brodern.

Vad förväntar ni er av 2019?

– Vi jobbar både väldigt långt fram och i nuet. De gånger som vi har varit förband så har vi fått veta det med väldigt kort varsel. Så vi vet inte så mycket om vad som händer. Men vi har folk som jobbar med det och tror på vår musik. Vi tror också på det vi gör och tycker fortfarande att det är väldigt roligt, avslutar David Arvidsson.

Artikeln har tidigare varit publicerad i Varbergsposten.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här