19-åring står bakom konstverket på central husfasad

Nu kan Varbergsborna beskåda konstverket ”Thoughts” på en husfasad i centrum. – Jag hoppas att det blir en färgklick som lyfter upp Varberg, säger konstnären Egzon Sherifi.

ANNONS
LocationVarberg||

Kulturskolan Varberg har inlett ett samarbete med Maleryds fastigheter. Det har mynnat ut i att ett nytt konstverk ska pryda en husvägg på Östra Långgatan 30. Egzon Sherifi, 19, är den stolta upphovsmannen.

– Målningen är väldigt stor, nästan 3 x 3 meter. Jag har jobbat med den i över sex månader och det är 60 lager färg på målningen, förklarar Egzon Sherifi.

Hur skulle du beskriva ditt verk?

– Jag kör väldigt mycket abstrakt. Motivet jag valde passar väldigt bra in i miljön. Färgerna är dova precis som fastigheterna i området.

I Egzons målning syns ansikten i olika storlekar och former. Han förklarar tanken bakom verket:

ANNONS

– Oavsett utseende eller nationalitet är vi av samma kött och blod. Det spelar ingen roll vilket språk vi talar eller hur vi ser ut.

Egzon Sherifi var sju år när han kom till Varberg från Kosovo. Hans konstintresse var stort redan då.

– Jag har alltid målat. Det är ett sätt för mig att komma in i en annan värld – som meditation nästan.

På gymnasiet pluggade han ekonomi och i framtiden vill han kombinera sina kunskaper om siffror med sin estetiska sida. Planen är att starta eget företag.

– Förutom att måla älskar jag att producera kläder och vill även bli inredare.

Hur tror du ditt verk kommer tas emot?

– Jag hoppas att folk tycker det är kul att det händer något, speciellt nu när det är ganska trist med alla byggen i stan.

Helgen börjar bra för den unge konstnären. Förutom att Egzon Sherifis målning kan beskådas av allmänheten i centrala Varberg har han även en utställning i Gallerian som pågår under helgen.

ANNONS