Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Varbergs tingsrätt dömer en man för försök till rån, övergrepp i rättssak och ringa narkotikabrott. Bild: Annika Karlbom
Varbergs tingsrätt dömer en man för försök till rån, övergrepp i rättssak och ringa narkotikabrott. Bild: Annika Karlbom

18-årig Varbergsbo döms för rånförsök med sax

I somras fick en panikslagen och blödande Falkenbergsbo hjälp av för honom tre okända personer i centrala Varberg. Nu döms en 18-årig varbergare för bland annat ett rånförsök med en sax.

En augustinatt förra året hade två unga män varit på Oscars i centrala Varberg. De känner inte varandra men av någon oklar anledning hamnar de på Sveagatan tillsammans. I förhör med vittnen och gärningsmannen är det tal om att männen ska göra en kokainaffär. Det hela slutar med att Varbergsbon drar fram en sax och försöker tvinga till sig pengar. Offret, som är hemmahörande i Falkenberg, springer iväg och 18-åringen sticker då honom i ryggen med saxen.

På Torggatan stöter offret på tre personer som hjälper honom att kontakta polisen. Då dyker 18-åringen upp på nytt och hotar även dem. Han säger bland annat att han ska döda dem om de pratar med polisen. Även vid det här tillfället hade han saxen framme.

Nu dömer tingsrätten mannen för försök till rån, övergrepp i rättssak och ringa narkotikabrott till skyddstillsyn med samhällstjänst i 180 timmar. Han ska också betala totalt 46 300 kronor i skadestånd till de fyra offren.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här