100 nya jobb och 600 lägenheter per år när Derome expanderar

Derome ska expandera med en ny fabrik utanför Väröbacka som ger 100 nya jobb. Där ska det byggas upp till 600 lägenhetsmoduler varje år.

ANNONS
|

Derome och Varbergs kommun har samarbetat och hittat en lämplig plats för fabriken. Till slut har man enats om en plats bredvid E6 vid Väröbackamotet. Som en del av företagets expansion investerar man omkring 200 miljoner i fabriken som ska producera lägenhetsmoduler. Det innebär 100 nya arbetstillfällen i kommunen.

Dessutom kan de 600 nya lägenhetsmoduler som ska byggas varje år skapa lösningar för bostadsbristen. Bland annat blir några avföretagen inom Deromes koncern stora kunder till fabriken för både lokala och nationella byggprojekt.

– Vi är väldigt glada för den här etableringen. Det känns bra att vi har lyckats ro detta i hamn trots att konkurrensen var hård. Derome har varit hårt uppvaktade från andra kommuner, bland annat andra halländska kommuner. Så det är förstås en del prestige i detta också, säger Ann-Charlotte Stenkil (M), kommunstyrelsens ordförande i Varberg.

ANNONS
ANNONS