Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Överdos bakom dödsfallet i Varberg

Åklagaren är fortsatt förtegen kring fallet med den man som har häktats misstänkt för vållande till annans död. Utredningen ska dock handla om hans inblandning i en överdos.

Fallet handlar om en kvinna i 50-årsåldern som dödförklarades på Varbergs sjukhus förra måndagen, sedan polis och ambulans svarat på ett larm från en bostad i centrala Varberg. Enligt uppgifter till Hallands Nyheter ska kvinnan ha dött av en överdos och hon ska ha varit livlös redan när hon bars ut till ambulansen.

Efter att misstankarna om vållande till annans död väcktes mot mannen i mitten av förra veckan har Varbergspolisen hållit flera förhör för att försöka reda ut vad som egentligen hände i bostaden, där flera personer befann sig vid tillfället.

Mannen, som är i 30-årsåldern, häktades i lördags på den lägre misstankegraden och en ny förhandling kommer att hållas nu på fredag. Om utredningen inte har stärkt misstankarna mot honom innan dess kommer han att släppas.

Det är inte känt vilken typ av relation offret och den misstänkta gärningsmannen hade till varandra.

– Jag kan säga så mycket som att de var bekanta med varandra sedan tidigare. Av utredningsskäl vill jag inte säga mer om det här ärendet i nuläget, säger åklagare Ann-Christin Claesson.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här