Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

NyTT. Optiker Haar har flyttat och bytt koncept. Numera satsar man mer på att erbjuda noggranna synundersökningar än att bara sälja glasögon. Bild: Annika Karlbom

Ögats hälsa nytt fokus

Optiker Haar vill vara mer av en vårdcentral för synundersökningar än en vanlig butik. – Ögonhälsa är vår vision, säger Christer Haar, optiker.

Verksamheten har nyligen flyttat från Torg­gatan till Kyrkogatan och liknar i dag snarare en vårdmottagning än en traditionell optikerbutik. Och det är precis det som är syftet, Christer Haar har länge velat satsa fullt ut på ögonhälsa och synundersökningar som tar längre tid och går på djupet.

– Vi jobbar i första hand med ögonhälsa och i andra hand med glasögonmode, säger han.

Här finns naturligtvis bågar för kunderna att prova ut, men det primära är ögats status. I ett av undersökningsrummen finns nyinköpt avancerad teknik som kan upptäcka synförändringar och sjukdomar.

– Nu kan vi undersöka ögonen mycket, mycket noggrannare, säger Christer Haar.

Om ögonsjukdomar upptäcks är optiker skyldiga att remittera vidare till ögonläkare. Och med hjälp av den nya tekniken kan optikerfirman numera göra bättre bedömningar och därmed underlätta för vården och patienten, enligt Haar.

Det här är inte i första hand ett sätt att nischa sig i en tuff bransch, hävdar Christer Haar.

– Nej, det är för att vi vill främja ögonhälsan, säger han som tycker att det är synd att optikers kompetens i dag inte alltid används fullt ut.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här