Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ödet vill bygga broar med musik

Bandmedlemmarna i Ödet träffades av en slump. De blandar nordisk och latinamerikansk folkmusik i hopp om att bygga kulturbroar mellan länder, musikstilar och människor. I föreställningen “Det nya landet” varvas musik med korta berättelser.

Medlemmarna i kvintetten Ödet har rört sig i olika musikaliska miljöer i band som Amanecer, Mundo Folk och bröderna Marx. När ödet förde dem samman blev det ljuv musik direkt. Varbergsbon och musikern Gerardo Carrera är med i gruppen som trampar en egen musikalisk väg.

– Det är en blandning mellan svensk, nordisk och latinamerikansk folkmusik som vi tolkar på ett eget sätt. Vissa låtar kommer folk att känna igen efter ett tag, för vi ändrar rytmer och melodier. Det mesta sjungs på svenska och vi använder mycket instrument från Latinamerika, säger Gerardo Carrera.

“Det nya landet” heter föreställningen som Ödet sätter upp på Komedianten i Varberg den 8 mars. Musik blandas med historier om att vara ny i Sverige, integration och kulturkrockar som bygger kulturbroar.

– I början kan saker kännas som en kulturkrock. Men när människor träffas och börjar prata blir kulturkrocken till en kulturbro. En kulturbro som visar vägen för att alla människor på olika sätt kan träffas och prata. Vi är ett gäng gamla gubbar som fortfarande vill leva med musiken och lämna ett budskap om integration, förståelse och att bygga broar, säger Gerardo Carrera.

Vad kan publiken förvänta sig?

– De får höra bra musik, både eget material och musik som vi har lånat eller tolkat. Det är ett gäng glada gubbar som berättar historier om när vi kom till Sverige och varför vi kom hit. Det blir skratt och berättelser som många känner igen sig i.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här