Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bilden är en illustration och har ingenting med händelsen i artikeln att göra. 

Åtgärder uteblev trots onormalt EKG

Sjukhuset gjorde inget trots att tester visade att en diabetessjuk hade hög risk för att drabbas av en hjärtinfarkt. All fokus låg i stället på att behandla en allvarlig infektion. Nu anmäler sjukhuset händelsen.

Med ambulans kommer en diabetespatient till Varbergs sjukhus akutmottagning med symtom på en allvarlig infektion. Som diabetessjuk är risken större för så kallade tysta hjärtinfarkter, men den första EKG-undersökningen visade inget onormalt. 

Några timmar senare togs ytterligare ett EKG. Denna gång såg vårdpersonalen förändringar som kunde innebära en hjärtinfarkt. Sjukhuset gjorde inget åt tillståndet utan koncentrerade vården till behandling av infektionen. 

– Infektionen var väldigt allvarlig och krävde omedelbar behandling, annars skulle den ha blivit livshotande för patienten, säger Birgitta Lagerqvist som är chefläkare vid Hallands sjukhus i ett pressmeddelande.

Patienten utvecklade hjärtsvikt och fick inte någon behandling förrän en remiss skrevs till hjärtmottagningen i Kungsbacka. Personen har i dag en nedsatt hjärtfunktion som kunde ha undvikits om hen fått rätt behandling i Varberg. 

Hallands sjukhus anmäler händelsen enligt lex Maria.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här