Åtal väckt efter rånförsöket på Wonder i Varberg

Påverkad av narkotika och beväpnad med kniv gick mannen in på klädaffären Wonder i Varberg. Målet var en jacka som han spanat in dagen innan. Nu åtalas han för försök till rån och och ringa narkotikabrott.

ANNONS
|

Mannen är i 20-årsåldern och hemmahörande i Varberg. Den 5 februari i år gick han beväpnad med kniv in på klädaffären Wonder på Drottninggatan i Varberg. Där försökte han stjäla en jacka som han varit inne och kollat på redan dagen innan. När butiksägaren Jens Bergqvist stoppade honom drog han kniven. Det han inte räknat med var att Jens är gammal brottare och ordningsvakt.

Mannen är dömd sedan tidigare för liknande brottslighet. Senast i april förra året dömdes mannen för stöld och brott mot knivlagen efter att han försökt stjäla kläder från en klädaffär i Göteborgsområdet.

I förhör har mannen erkänt händelsen men säger också att han inte har några direkta minnesbilder från dagen då han varit påverkad flera dagar i sträck. Han berättar också att han använt narkotika sedan han var 12 år gammal och på frågan om varför han haft en kniv på sig svarar mannen:

ANNONS

”Jag lever ett sådant liv. Det är säkrast att ha en kniv på sig om någon jiddrar med mig. Jag sitter hellre i fängelse än dör.”

När mannen greps hade han också ett antal narkotikaklassade tabletter i fickan. Därför åtalas han förutom för försök till rån även för ringa narkotikabrott. Han misstänks även för en annan stöld i en klädaffär i centrum dagen innan rånet. I det fallet nekar dock mannen.

LÄS MER:Knivrån i centrala Varberg

LÄS MER:Jens Bergqvist brottade ner knivrånaren

ANNONS