Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Årets sommarlovsprogram är späckat med aktiviteter

Spelkonvent, sagoläsning eller läger. Årets sommarlovsprogram är klart. Sommarlovet är på igång. Och för de unga som vill aktivera sig erbjuder både Varbergs kommun och föreningarna en hel del att göra.

– Det är ett fantastiskt utbud. Vi har inte sammanställt något sommarlovsprogram på några år men nu när det händer så mycket och det är en lång ledighet vill vi ge den servicen, säger Tina Wallin, utvecklingsstrateg i Varbergs kommun.
Vad får man inte missa?
– För de allra minsta är det Sagocykeln. Det är två bibliotekarier som cyklar ut till parker och lekplatser och läser sagor för de barn som är på plats. De är helt fantastiska på att fånga barnens intresse, säger Tina Wallin.
 

Längre aktiviteter
För äldre barn och unga tipsar hon om ungdomsgårdarna som anordnar aktiviteter och sommarläger med varierande teman som exempelvis vattensport-, rid- och teaterläger.
Sportsommar 2017 är ett annat läger, som riktar sig till årskurs tre till sex. Här har arrangörerna; Varbergs kommun, Hallands Fotbollsförbund och Sisu, valt att förlägga aktiviteterna i Rolfstorp, Tvååker, Bua och Träslövsläge.
– Det finns platser kvar på lägret. Det är en bra möjlighet att under fem dagar prova på olika sporter med allt från kampsport till badminton. Särskilt för de som inte är med i någon förening annars, säger Tina Wallin.
 

Föreningar
I programmet ryms även en del lokala föreningar som ordnar sysselsättning i sommar– en av dem är Varbergs Gif med sin Friidrottsskola.
– Det finns både en baskurs för nybörjare och en fortsättningsvecka. Många tycker det är spännande att testa olika grenar och fortsätter i föreningen efteråt, säger Anton Andersson, ledare för friidrottsskolan.
 

Lovets höjdare
Några välbesökta höjdpunkter bland sommarevenemangen är Hallifornia, Pride och Medeltidsdagarna. Värt att nämnas är att biblioteken håller lovöppet och att Komedianten arrangerar flera aktiviteter för unga. Dessutom pågår underhållning i Societetsparken hela sommaren med tre tillfällen särskilt riktade till familjer.

Texten har tidigare varit publicerad i Varbergsposten. 
 

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här