Åklagaren: "Vi utreder brett"

Den internutredning som inleddes mot polis i samband med dödsolyckan på väg 850 i förra veckan fortgår. – Vi gör en väldigt noggrann granskning av vad som hänt, säger åklagare Kajsa Sundgren.

ANNONS
|

Det var den 3 januari som polisen försökte stoppa en bil som kört vingligt och i hög hastighet. Efter en biljakt på bara några kilometer körde bilen av vägen. Olyckan skedde på väg 850 utanför Veddige. Föraren, en man i 20-årsåldern bosatt i Varbergs kommun, omkom. Passageraren fick lindriga skador i samband med bilkraschen.

En förundersökning mot polisen inleddes samma dag.

– Den utredningen pågår. Jag kan i dagsläget inte kommentera precis vad vi gör eller vad vi har gjort, säger Kajsa Sundgren på Särskilda åklagarkammaren.

Just nu befinner man sig i inledningen, enligt Kajsa Sundgren.

– Den här utredningen har naturligtvis förtur. Vi utreder väldigt brett för att se om det är någon polisman som har begått något brott, säger hon.

ANNONS

Hur lång tid internutredningar mot polisen tar är svårt att sia om, menar Kajsa Sundgren. Först ska man bilda sig en ordentlig uppfattning om vad som har hänt. Vem som har gjort vad i fallet med dödsolyckan på väg 850 kan Kajsa Sundgren inte uttala sig om än.

– Vi granskar ur många olika aspekter. Vi kommer att göra en väldigt noggrann utredning. Det tar tid och det måste få ta den tiden, säger Kajsa Sundgren.

Läs också: Flydde från polisen – dog i krasch

ANNONS