Ännu inget skjutet vildsvin

Jakten på vildsvinet som skymtats vid Getterön och Trönningenäs fortsätter. Tanken var att skjuta galten under måndagskvällen men den planen höll inte.

ANNONS
|

Den vildsvinsgalt som under den senaste tiden synts till vid viken mellan Getterön och Trönningenäs springer fortfarande fri. Tanken var att vildsvinet, som bökat upp åkermark, skulle skjutits under måndagskvällen.

– Jag hade honom rakt framför mig på hundra meters håll men då var han på granntomten och där får jag inte skjuta, säger skyddsjägaren Perolof Kallings.

Perolof Kallings uppger att han fått i uppdrag av en privatperson att skjuta av vildsvinet när djuret befinner sig på privatpersonens mark på Trönningenäs. För att locka till sig galten hade ett antal ”majsbomber” (majs, vatten, jäst och sirap) placerats ut i området. Perolof Kallings har nu placerat ut ytterligare två majsbomber.

ANNONS

– Planen är att jag går ut vid åttatiden ikväll (tisdag). Är det som brukligt så kommer han fram vid halv nio-tiden och då får jag se om han får nos på majsen. Jag har goda förhoppningar om att kunna ta honom ikväll, säger Perolof Kallings.

LÄS MER:Vadande vildsvin oroar vid Trönningenäs

LÄS MER:Trönningenäsgrisen ska skjutas på måndag – har även skadat flygfältet

ANNONS