Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ännu en sommarmarknad tvingas ställa in

Skällinge marknad tvingas göra som alla andra. Marknaden ställs in. – Det är första gången vi tvingas ställa in, säger Carl-Eric Emanuelsson i marknadskommittén.

Skällinge marknad har en 35 år lång tradition. För bygden i Varbergs kommuns inland är marknadsplatsen ett oerhört viktig arrangemang. Inte minst för klubbarna som ligger bakom arrangemanget. Hit kommer också hemvändare tillbaka till hembygden för en specifik helg.

Fem bild a r kommittén i Skällinge marknad

Fem föreningar har sina representanter i marknadskommittén:

Skällinge Bollklubb

Skällinge Skytteförening

Skällinge Bygdegårdsförening

Röda Korset

Hembygdsföreningen

Diskussionerna har pågått under en tid. Kommittén har hört sig för bland andra marknader med kommit till den här slutsatsen. Sista helgen i augusti är annars dagen då Skällinge marknad arrangeras. Det är en tradition.

Det fanns inga planer på att lägga marknaden senare?

– Det blir svårt att hitta något annat. Det går inte att lösa på något vis, säger Carl-Eric Emanuelsson, kassör i kommittén.

Emanuelsson hävdar att många knallar är 40-talister. Det innebär problem för alla marknader. Många knallar åker runt på bestämda rutter.

– Det är ingen som vill åka runt och riskera något. Vi är över 70 allihop.

Ekonomin påverkas för föreningarna i Skällinge

Skällinge marknad är en viktig bas för ekonomin i de fem föreningarna. För de flesta är det den största intäkten under året.

Skällinge Bollklubb har verksamhet tillsammans med Rolfstorps Gif inom herrfotboll. Damerna i klubben spelar matchen i division 3-laget SRG Himledalen. Det innebär att det inte blir så många arrangemang på idrottsplatsen. I mitten av augusti spelar damlaget hemma i Skällinge. Herrlaget har planerat in tre hemmamatcher i Skällinge. Å andra sidan får ingen gå och se seriematcher så länge restriktionerna stänger ute publik.

– Pengarna är inte det viktigaste. Det viktigaste är männiksorna, säger Carl-Eric Emanuelsson.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här