Äldre man överfallen i sin bostad

Den äldre mannen uppger att hans ex och en yngre man trängde sig in i hans bostad i Tvååker mitt i natten och misshandlade honom. Två tänder rök i överfallet. Ex-kvinnan menar att hon aldrig ens varit i bostaden.

ANNONS
|

Mannen berättar att det vid 00.30-tiden en februarinatt knackade på dörren. Han trodde det var hans goda vän som bor i närheten. Men i stället stod det en man i 40-årsåldern där.

"Sen small det. Han slog mig rakt på munnen", säger mannen i förhör.

Det han sedan beskriver i polisens förhör är några skräckfyllda minuter. Mannen blev förd till en soffa och fick därefter motta flera knytnävsslag i ansiktet samtidigt den attackerande mannen höll en kniv mot hans strupe.

I sällskap med mannen i 40-årsåldern var målsägandens ex-fru. Hon ska ha skrikit: "Nu ska vi ta dig!". Enligt mannen ska kvinnan rotat runt i bostaden och tagit pengar, 8 500 kronor, som skulle gå till hyra.

ANNONS

Den yngre mannen ska också krossat mannens mobiltelefon.

Efter attacken, som varade i tio, femton minuter, tog sig den blödande mannen till grannen och larmade polisen. Han hade ett ordentligt jack i ena ögonbrynet, två tänder var lösa och han var blåslagen i ansikte och nacke.

"Jag var rädd att de verkligen skulle mörda mig", säger han i förhör.

De två misstänkta greps dagen därpå och häktades inledningsvis. Enligt mannen i 40-årsåldern ska konflikten rört en avliden släkting till kvinnan och målsäganden. Mannen menar dessutom att den äldre mannen mordhotat honom tidigare. Han erkänner att han använt våld i form av örfilar och att han krossat mobilen med en potatisstöt.

Ex-kvinnan däremot menar att hon inte ens varit inne i bostaden. "Jag satt i bilen och spelade ett spel på min mobil", säger hon i förhör. De två misstänkta åtalas nu för misshandel, grovt hemfridsbrott, skadegörelse och övergrepp i rättssak.

ANNONS