Trump och Putin inför mötet i Hamburg.
Trump och Putin inför mötet i Hamburg.

USA-valet: Trump ska ha accepterat Putins försäkran

Trump pressade Putin om rysk inblandning i det amerikanska valet, säger USA:s utrikesminister Rex Tillerson. Därefter accepterade den amerikanske presidenten sin ryske kollegas försäkran om att så inte var fallet, enligt Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov.

ANNONS
|

Anklagelserna om Rysslands inblandning i det val som förde Donald Trump till makten stod på agendan när den amerikanske presidenten för första gången, i anslutning till G20-mötet i Hamburg, träffade sin ryske kollega Vladimir Putin. Och Trump ska ha gått rakt på sak.

- Presidenten öppnade mötet med president Putin med att ta upp det amerikanska folkets oro över rysk inblandning i valet 2016, sade Tillerson efter mötet.

ANNONS

Senast i torsdags, i ett tal i polska Warszawa, sade Trump att Ryssland "kan ha" försökt påverka presidentvalet. Under mötet ska dock Trump ha accepterat Putins försäkran om att så inte var fallet.

- President Trump sade att han uppfattade tydliga uttalanden från Putin om att anklagelserna inte är sanna, att de ryska myndigheterna inte har ingripit, och han accepterade dessa uppgifter, sade Lavrov i en kommentar efter mötet.

TT-AFP

ANNONS