Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Twitter ska börja märka, mörka och i flödet prioritera ner inlägg från politiker som bryter mot företagets regler. Arkivbild.

Twitter ska ta i hårdare mot regelbrott

Twitter ska börja märka, mörka och i flödet prioritera ner inlägg från politiker som bryter mot företagets regler. Åtgärden kan komma att påverka den påtagligt omfångsrika produktionen av giftiga inlägg från USA:s president Donald Trump.

"Tidigare har vi tillåtit tweetar som brutit mot våra regler att ligga kvar på Twitter därför att de var av intresse för allmänheten, men det var inte klargjort när och hur vi tog de besluten", skriver Twitter i ett blogginlägg.

Inlägget fortsätter med att nya bestämmelser införs från och med torsdagen som ska göra detta tydligare liksom varför företaget använder reglerna.

Dessa säger att inlägg av politiska kandidater och regeringsföreträdare med över 100 000 följare i förekommande fall, innan inläggen kan läsas, först ska täckas av en text om att de bryter mot reglerna. Dessutom ska Twitters algoritmer göras om så att dessa inlägg prioriteras ner i flödet och ses av färre användare.

Twitter och andra sociala medier har pressats att ta i hårdare mot hatiska, extremistiska och konspirationsteoretiska inlägg.

Klargörandet från Twitter kommer sedan företaget kritiserats av Trump, med 61 miljoner följare. Han anser att även konservativa röster drabbas.

- De gör det mycket svårt för folk att följa mig på Twitter, och de gör det mycket svårt för mig att få ut budskapet, sade Trump på onsdagen.