Hotellet i Cookstown i Nordirland, där tre personer omkom i samband med trängsel.
Hotellet i Cookstown i Nordirland, där tre personer omkom i samband med trängsel.

Två misstänks för dråp efter trängseldöd

ANNONS
|

Två män har gripits misstänkta för dråp efter att tre tonåringar i söndags miste livet i trängseln utanför ett hotell i Nordirland, skriver The Guardian. Händelsen skedde vid firandet av S:t Patrick's day i staden Cookstown.

De misstänka männen, 40 och 52 år gamla, togs in av polis under tisdagseftermiddagen för att förhöras på polisstationen i staden Dungannon. "De är för närvarande anhållna", skrev den regionala polismyndigheten på Nordirland i en tweet senare på kvällen.

De tre personer som miste livet i söndagens trängsel var en 17-årig flicka, en 17-årig pojke och en 16-årig pojke. Flera hundra personer försökte ta sig in på hotellet efter att ha blivit avsläppta från bussar. I trängseln ska flera personer ha ramlat omkull.

ANNONS

Under en presskonferens på tisdagen sade Raymond Murray vid polisen att det kunde ha gått ännu värre, skriver The Guardian.

- Jag tror att vi hade tur, om nu det är rätt ord att använda. Nu får vi hantera tre dödsfall, det är illa nog, en förfärlig tragedi. Men vi hade definitivt kunnat behöva hantera ännu fler.

TT

ANNONS