Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Förödelse på kinesisk tv:s bilder.

Två döda i mystisk explosion

Dödsfall rapporteras i en oförklarad explosion i Ningbo, en av världens största hamnstäder, söder om Shanghai. Enligt kinesiska medier krävde smällen minst två liv.

Explosionen inträffade klockan 9 på morgonen lokal tid vid vad som uppenbarligen är något slags industrifastighet. Fönster i både hus och bilar gick sönder och gator fylldes av skräp efter detonationen. Bilder på en nyhetssajt visar hur en skadad kvinna bärs i väg och en kropp som ligger i rasmassorna från en kollapsad byggnad.

Flera byggnader i ett närliggande område har rasat. Området var dock tömt på människor eftersom husen skulle rivas, enligt polisen.

Ögonvittnen säger till statstelevisionen CCTV att det rör sig om "många skadade". På tv-bilder syns en rökpelare och hur män i hjälm bär bort skadade.

Exakt hur många som skadats är oklart. Det är inte heller känt vad som ligger bakom explosionen. En utredning har inletts, enligt den lokala polisen.

Explosioner och andra olyckor är vanliga i Kina på grund av att säkerhetsregler inte alltid följs. Myndigheterna har arbetat med att få ned antalet tillbud.