Många samlades på tisdagen för att hedra dödsoffren i skjutningen som skakade Köpenhamn i söndags.
Många samlades på tisdagen för att hedra dödsoffren i skjutningen som skakade Köpenhamn i söndags. Bild: Sergei Grits/AP

Tusentals hedrade offren i Köpenhamn

ANNONS

Tusentals människor samlades på tisdagen utanför gallerian där söndagens dödsskjutning ägde rum i Köpenhamn. Ett hav blommor bildades utanför entrén för att hedra offren.

Statsminister Mette Frederiksen, Köpenhamns borgmästare Sophie Hæstorp Andersen och delar av det danska kungahuset var på plats.

– I kväll är vi samlade för att minnas de dödade. Tre oskyldiga liv som tog slut alldeles, alldeles för tidigt, sade Frederiksen under minnesstunden.

Statsministern uppmärksammade även anhöriga till offren i sitt tal.

– Vi skickar också varma tankar och medkänsla till er som är anhöriga, som fick vänta i ovisshet på livstecken. Och framför allt till dig som har förlorat en av dina nära och kära. Inga ord, ingen handling kan kompensera för er förlust, sade hon.

ANNONS

En 17-årig pojke, en 17-årig flicka och en 47-årig rysk man bosatt i Danmark dödades. Totalt skadades 30 personer, många av dem i samband med att de flydde platsen. En 22-årig man har häktats misstänkt för skjutningen.

Rättad: I en tidigare version av texten fanns en felaktig uppgift om hur många som deltog i manifestationen.

Statsminister Mette Frederiksen höll tal under minnesstunden.
Statsminister Mette Frederiksen höll tal under minnesstunden. Bild: Sergei Grits/AP
ANNONS