Barack Obama, Hillary Clinton och Bill Clinton. Arkivbild från november 2016.
Barack Obama, Hillary Clinton och Bill Clinton. Arkivbild från november 2016.

Sprängladdningar hos Clinton och Obama

Sprängladdningar har upptäckts i post på väg till USA:s ex-president Barack Obama och paret Clintons respektive bostäder. En byggnad i New York där mediejätten CNN har ett kontor har evakuerats för misstänkta föremål.

ANNONS
|

En laddning upptäcktes i post som var på väg till paret Clintons bostad i en förort norr om New York på onsdagsmorgonen, meddelar det amerikanska säkerhetsorganet Secret service. En laddning har också skickats till Barack och Michelle Obamas bostad i WashingtonDC.

"Bägge paket stoppades innan de levererades till platsen som avsågs", skriver Secret service i ett pressmeddelande.

Byggnaden Time Warner Center på Manhattan i New York, där mediejätten CNN har en redaktion, har evakuerats på grund av ett föremål som misstänks kunna vara en sprängladdning.

Sprängladdningarna som skickades till paren Clinton och Obama har en liknande utformning som en laddning som häromdagen hittades utanför den ungersk-amerikanske miljardären och filantropen George Soros hem, inte långt ifrån paret Clinton, uppger myndighetsföreträdare för tidningen New York Times.

ANNONS

Laddningen vid George Soros bostad beskrevs som en sorts rörbomb och detonerades under kontrollerade former. Ingen misstänkt har gripits efter den händelsen.

Det har också rapporterats om ett misstänkt föremål som skickats till Vita huset. En källa med insyn dementerar för Reuters att detta skulle ha hänt.

TT-Reuters

ANNONS