Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sprängdåden i Sri Lanka – detta har hänt

Bombdåd på flera platser i Sri Lanka lämnade efter sig över 200 döda och 450 skadade. Detta vet vi om attentaten.

- Åtta explosioner inträffade på söndagen i Sri Lanka, två av dem flera timmar efter de första dåden.

- Tre av de stora kyrkorna i landet drabbades: S:t Sebastian i Katumapitiya norr om staden Colombo, S:t Anthonys kyrka i Kochcikade i Colombo samt en kyrka i Batticaloa på landets östkust.

- Tre femstjärniga hotell som ligger i stadsdelen Fort i Colombo drabbades också av explosioner.

- Några timmar efter de inledande sex explosionerna rapporterades det om ytterligare en explosion på ett hotell i Colombo, där två personer dödades enligt polisen.

- En åttonde explosion ägde rum kort efter den sjunde. En självmordsbombare utlöste en sprängladdning när polisen skulle göra en husrannsakan på en adress i Colombo. Tre poliser uppges ha dödats.

- 207 personer har bekräftats döda och 450 personer har skadats, enligt polisen. Flera av de döda är utländska medborgare.

- Tre danska medborgare har dödats i attackerna enligt det danska utrikesdepartementet som avråder danskar från icke nödvändiga resor till Sri Lanka med anledning av dåden.

- Inga svenskar har drabbats, men svenska UD avråder från icke nödvändiga resor till landet.

- Ingen grupp har tagit på sig ansvar för sprängdåden, men åtta personer har gripits, enligt Sri Lankas premiärminister Ranil Wickremasinghe.

- Den lankesiska regeringen har infört ett nattligt utegångsförbud som gäller tills vidare. Samtidigt har tillgången till sociala medier begränsats.

- För tio dagar sedan gick landets polischef ut och varnade för att självmordsbombare planerade att attackera kyrkor i landet. Den informationen kom från en utländsk säkerhetstjänst som varnade för att den islamistiska gruppen NTJ planerade en attack.