Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I Barraquilla i norra Colombia har två sprängdåd utförts mot polisstationer i helgen.

Sju poliser döda i sprängdåd i Colombia

En rad bombdåd har riktats mot polisstationer i norra Colombia under helgen. Minst sju poliser har dödats i dåden som myndigheterna anklagar kriminella ligor för att ligga bakom.

I den första attacken på lördagsmorgonen i staden Barranquilla dog fem poliser och över 40 skadades när en sprängladdning detonerade under morgonsamlingen.

En 31-årig man har gripits efter attentatet, som tros ha utförts med en fjärrstyrd bomb.

- Vi tvekar inte om att det här är en hämnd för de slag som polisen har utdelat mot inte bara narkotikaligorna i Barranquilla, men också utanför staden, säger borgmästaren Alejandro Char.

På lördagskvällen och tidigt på söndagen genomfördes ytterligare två bombdåd mot poliser i norra Colombia. I Santa Rosa, ett litet samhälle i departementet Bolivar, dödades två poliser. I Barranquilla utfördes ännu ett sprängattentat mot en polisstation, där fyra poliser och en civilperson skadades.

President Juan Manuel Santos sände sina kondoleanser till offrens anhöriga och lovar att regeringen inte ska vila förrän de skyldiga har ställts inför rätta. Han har gett order om att säkerheten ska skärpas i staden Barranquilla, med ytterligare 1 500 poliser.