Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En brittisk parlamentsledamot skickade över på tre veckor över 2 000 sexmeddelanden till två kvinnor. Nu lämnar han sin regeringspost. Arkivbild.

Sex-sms sänkte brittisk Torypolitiker

Den brittiske Torypolitikern Andrew Griffiths lämnar sin regeringspost efter avslöjandet att han har skickat mängder av sexmeddelanden till två kvinnor.

Den 47-årige parlamentsledamoten har haft posten som statsekreterare med ansvar för småföretag. Han säger i ett uttalande att han är djupt skamsen och att han tänker söka professionell hjälp.

Griffiths fick kontakt med de två kvinnorna i juni via sociala medier. Sedan dess har han på tre veckor skickat över 2 000 meddelanden, sms och via sociala medier, på tre veckor, berättat en av dem för tidningen Sunday Mirror.

Den 28-åriga kvinnan medger att hon och väninnan skickat videoklipp med sexuellt innehåll till Griffiths, mot betalning, men undrar hur han hade tid att bombardera dem med snuskiga meddelanden hela dagarna.

- Jag ville att han skulle vara en trevlig kille, men till slut kände jag mig smutsig. Det kändes som om jag utnyttjades för den här rike mannens tillfredställelse, säger hon till tidningen.

Griffiths säger att han kommer att behålla sin plats i parlamentet som oberoende ledamot, medan Konservativa partiet utreder hans agerande.