Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förödelsen är stor efter skalvet som drabbade Java i Indonesien.
Förödelsen är stor efter skalvet som drabbade Java i Indonesien. Bild: Tatan Syuflana/AP/TT

Sexåring räddad ur rasmassor efter skalv

En sexårig pojke har räddats ur rasmassorna mer än två dagar efter jordskalvet på Java i Indonesien.
Hoppet om att hitta fler vid liv falnar.

Den dramatiska räddningen på onsdagskvällen fångades på film och har väckt hoppet om att hitta fler överlevare efter skalvet som har krävt minst 272 liv.

Sexåringens mamma hittades död bara några timmar innan pojken drogs fram. Han hade legat intill sin döda mormor i det rasade huset.

Lokala medier rapporterar att pojken räddades av en vägg som höll upp en annan kollapsad vägg och hindrade den från att falla över honom.

Borrar efter sjuåring

– Han skyddades av en kudde och det var ett tio centimeters mellanrum mellan honom och betongplattan, säger volontären Jeksen som medverkade vid räddningen.

– Vi väntade oss inte att han skulle vara vid liv efter 48 timmar. Om vi hade vetat det hade vi arbetat hårdare kvällen innan, säger han.

Ännu saknas åtminstone 39 personer som tros sitta fast. Bland dem finns en sjuårig flicka.

På torsdagen har räddningsarbetare försökt borra sig fram genom betong- och metallstrukturer för att hitta flickan, medan hennes mamma stod bredvid och följde förloppet med fasa.

– Hon lekte utomhus och jag lagade mat i köket. Plötsligt skedde jordbävningen och så snabbt, på bara två sekunder, föll mitt hus samman, säger mamman till AFP.

Många barn omkom

Skalvet skakade om den indonesiska huvudön Java i måndags. Värst drabbad är staden Cianjur, som ligger knappt tio mil söder om huvudstaden Jakarta.

En tredjedel av de omkomna i skalvet uppges vara barn.

Mer än 61 000 människor har förlorat sina hem och 2 000 har skadats. Från flera byar kommer uppgifter om fler personer som kan ha försvunnit i lermassorna.

Sökinsatserna har sinkats av regn och mindre efterskalv.

Skalvet orsakade flera stora jordskred i Cianjur med omnejd.
Skalvet orsakade flera stora jordskred i Cianjur med omnejd. Bild: Tatan Syuflana/AP/TT