Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisen jagar en seriemördare i Tampa, Florida.

Seriemördare sätter Tampa i skräck

Invånare i Tampa i Florida, USA, lever i skräck. En seriemördare kan gå lös i staden och offren verkar väljas slumpmässigt på gatan. Många lever i rädsla över att mördaren kan vara någon de känner.

I tisdags blev en 60-årig man den fjärde personen som dödats sedan den 9 oktober i en serie mystiska attacker i Seminole Heights i stadens centrala delar.

Alla fyra mord har inträffat inom ett sju kvarter stort område. Alla offer har skjutits ihjäl på gatan utan någon uppenbar anledning. Ingen av dem har rånats.

60-åringen gick över gatan tidigt i tisdags morse när någon sköt honom i bakhuvudet, uppger polisen. Precis som i de tidigare fallen försvann mördaren och har hittills undkommit polisen trots ökade insatser.

"Använder hjärnan"

Mördaren verkar känna till området, vilket gör att polisen misstänker att han bor där.

- Jag hoppas att polisen tar honom. Han använder hjärnan och han måste vara från området, så snabbt som han kommer undan, säger Raphael Rodriguez som bor i Seminole Heights.

Det första offret var en 22-årig man. Två dagar senare sköts en 32-årig kvinna till döds och den 19 oktober en 20-årig man.

Den lokala polisen har samlat morden i samma utredning, så länge ingen information kommer fram om att det skulle handla om olika mördare.

- Vi behöver någon som är omtänksam, som bryr sig och som har hjärta, tålamod och mod att tala om för oss vem den här personen är, säger Tampas polischef Brian Dugan vid en presskonferens.

- Vi behöver inte spekulationer, vi behöver inte profiler, vi behöver bara namn, säger han.

Höjd ersättning

Polisen har höjt erbjudandet om ersättning för information som leder till ett gripande från 41 000 dollar till 91 000, drygt 760 000 kronor.

En övervakningsvideo har släppts på en person som filmades precis innan mordet, och från den händelsen finns också vittnesuppgifter om den misstänkte mördaren.

- Det är inte bara upp till polisen, vi måste samarbeta i samhället för att hjälpa till att fånga den här killen. Någon vet något. Jag kan inte gå ut med min familj längre, säger Ramon Maldonado som jobbar på en sushirestaurang i närheten.