Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den nordkoreanske ledaren Kim Jong-Un under avskedsceremonin i den ryska staden Vladivostok.

Ryssmötet: Kim anklagar USA för svekfullhet

USA agerade svekfullt under toppmötet med Nordkorea i Hanoi i februari i år, meddelade den nordkoreanska statliga nyhetsbyrån KCNA. Samtidigt klev landets ledare Kim Jong-Un på sitt tåg i ryska Vladivostok efter att ha avslutat sitt möte med president Vladimir Putin.

Enligt KCNA ska Kim ha sagt till Putin att USA under Hanoimötet hade en "ensidig och svekfull attityd".

- Fred och säkerhet på den koreanska halvön är helt och hållet beroende av USA:s framtida attityd och DFK (Demokratiska folkrepubliken Korea) kommer att förbereda sig för alla möjliga eventualiteter, löd ett Kimcitat som KCNA hänvisade till.

USA:s president Donald Trump och Kim Jong-Un hade sitt första toppmöte i Singapore i fjol där man skrev under en första och vagt formulerad överenskommelse om en kärnvapennedrustning av den koreanska halvön. När de två träffades en andra gång i Hanoi blev det dock ingen överenskommelse.

Avskedsceremonin i Vladivostok med bland annat en planerad kransnedläggning av Kim Jong-Un försenades två timmar eftersom huvudpersonen inte dök upp.

När den nordkoreanske diktatorn till slut kom till stationen genomfördes kransnedläggningen. Ryska medier hade tidigare rapporterat att meningen var att Kim bland annat skulle se en balett, men så blev det inte. I stället ska han ha varit på en rysk restaurang som hans far tidigare besökt.