Poliser ihjälskjutna under demonstration

Elva poliser har skjutits vid en demonstration i Dallas i USA, varav fem har dött av sina skador enligt Reuters. Demonstrationen var en reaktion på polisens brutalitet mot svarta misstänkta, då två män har skjutits till döds av polis de senaste dagarna. Polisen misstänker att en av de misstänkta gärningsmännen har placerat ut flera bomber i centrala delar av Dallas. Tre misstänkta har gripits.

ANNONS
|

Skottlossningen ska ha brutit ut strax innan klockan 21 lokal tid. Flera medier rapporterar att skott avlossades under demonstrationen i Dallas. En demonstration som var en reaktion på polisens brutalitet mot svarta misstänkta.

Bilder från demonstrationen visar på att många poliser fanns på platsen och att flera av dem tog skydd bakom bilar på gatan.

Enligt vittnen somCNNtala med ska 20 till 30 skott ha avlossats i en snabb takt. fem poliser har dött och sex andra är skadade, säger Dallas polischef David Brown i ett uttalande på Twitter.

Det ska röra sig omtvå krypskyttar som ska ha skjutit poliserna, enligt CNN. Två av poliserna opereras i nuläget och tre är i ett kritiskt tillstånd. Tre misstänkta har gripits i nuläget.

ANNONS

-I kväll verkar det som att två prickskyttar har skjutit tio poliser från höga placeringar under demonstrationen,sade David Brown vid Dallaspolisen i ett uttalande.

Vid 06 på fredagsmorgonen svensk tid sa polischefenDavid Brown i en presskonferensatt man misstänker att de misstänkta gärningsmännen även har placerat ut en bomb i centrala stan. Enligt honom misstänker polis att fyra personer ligger bakom skjutningarna.

Demonstrationer har organiserats på flera håll i USA, bland annat i New York, Chicago och Los Angeles. Den tändande gnistan var fallen där två svarta misstänkta män sköts till döds av poliser, en i Louisiana och en i Minnesota.

Justitiedepartementethar satt igång en utredning om händelserna.

-Jag vill att ni ska veta att en utredning är i gång. Det leds av USA:s justitiedepartement, säger Louisianas guvernör Jon Bel Edwards.

USA:s president Barack Obama pressar på för att polisen snabbt ska genomföra de reformer som rekommenderades av Vita huset förra året. Han uppmanar vita amerikaner att inte se dödsskjutningarna av de svarta männen som en marginell fråga.

-Det här är inte bara en svart fråga, det är inte bara en latinamerikansk fråga. Det här är en amerikansk fråga som vi alla borde bry oss om, säger han.

På en presskonferens säger David Brown att polisen i nuläget förhandlar med en fjärdemisstänkti ett parkeringsgarage. Gärningsmannen har i förhandlingarna sagtatt han har placerat ut bomber på flera platser istaden och att "slutet är nära".

ANNONS
ANNONS