Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Venezuelas opposition kommer under samtal i Dominikanska republiken att ställa krav på president Nicolás Maduros regering inför det kommande presidentvalet. Arkivbild.

Oppositionen i samtal med Maduros regering

Oppositionen i Venezuela meddelar sitt deltagande i samtal med landets regering i Dominikanska republiken. Den säger att den kommer att protestera mot president Nicolás Maduros "totalitära vision" och kräva valgarantier.

"Vi anser att det här mötet är ett avgörande tillfälle för regeringen att se över sina senaste beslut, och därigenom förhindra att landet hamnar i ett ohanterligt kaos", säger oppositionskoalitionen i ett uttalande.

Presidentvalet i landet ska äga rum före slutet av april. Koalitionen uteslöts från att registrera sina kandidater under veckan i vad den beskriver som ännu en diktatorisk handling av den kritiserade presidenten Maduro.

Henrique Capriles och Leopoldo López, oppositionens mest populära ledare, är sedan tidigare förbjudna att ställa upp i valet.

Oppositionen säger i uttalandet att de under mötet bland annat kommer att kräva en "balanserad" valmyndighet som möjliggör för venezuelaner som bor utomlands att rösta, och att beslut om att förbjuda politiker att ställa upp i valet ska upphävas.

Leopoldo López parti, Voluntad Popular, har meddelat att de inte kommer att delta i samtalen.