Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Aktivister som verkar för migranters rättigheter genomförde förra året en manifestation efter det att 27 människor drunknat när de försökte ta sig över Engelska kanalen från Frankrike till Storbritannien. Arkivbild
Aktivister som verkar för migranters rättigheter genomförde förra året en manifestation efter det att 27 människor drunknat när de försökte ta sig över Engelska kanalen från Frankrike till Storbritannien. Arkivbild Bild: Rafael Yaghobzadeh/AP/TT

"Nyckelperson" i drunkningstragedi gripen

Brittisk polis har gripit en man som misstänks ha spelat en "nyckelroll" i förra årets tragedi då minst 27 människor miste livet när de försökte ta sig över Engelska kanalen i en mindre båt.

Den brittiska polismyndigheten NCA meddelar att en 32-årig man gripits på en adress i sydvästra England.

Mannen misstänks för att vara medlem i det "organiserade brottssyndikat som låg bakom transporten av migranter till Storbritannien i en liten båt".

NCA-utredarna arbetar tillsammans med de franska myndigheterna i jakten på de ansvariga för tragedin. Hittills har tio personer i Frankrike ställts inför rätta för sin inblandning i fallet.

Det var den 24 november som tragedin inträffade utanför den franska hamnstaden Calais. Migranterna var på väg från Frankrike mot Storbritannien. Förlisningens offer upptäcktes av en fiskare på eftermiddagen. Två män kunde räddas vid tillfället. Fyra personer saknas fortfarande.