Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sydkoreas president Moon Jae-In under ett möte på måndagen i presidentkansliet Blå huset i Seoul.

Moon hoppas på nytt möte med Kim

Sydkoreas president Moon Jae-In är beredd att återigen träffa den nordkoreanske ledaren Kim Jong-Un. Förhoppningen är att bereda väg för nya samtal mellan Nordkorea och USA.

Det andra toppmötet mellan Kim och den amerikanske presidenten Donald Trump, i Vietnam i februari, slutade utan framgång. Men i fredags öppnade Kim för ett tredje möte med Trump om villkoren är de rätta.

Moon, som hjälpt till att förhandla fram samtalen mellan Washington och Pyongyang, välkomnar vad han beskriver som Kims fasta åtagande att kärnvapenavrusta Koreahalvön. Han föreslår även ett nytt eget möte med Kim, vilket skulle bli det fjärde dem emellan.

- Jag kommer att arbeta hårt för att se till så att det kommande interkoreanska mötet blir ett steg på vägen till en större möjlighet och ett mer betydelsefullt resultat, säger Moon under ett möte med flera högt uppsatta personer i sin stab.

Utspelet kommer sedan den sydkoreanske presidenten träffade Trump i Vita huset i förra veckan i ett försök att väcka nytt liv i förhandlingarna mellan USA och Nordkorea.

Vid det första mötet mellan Trump och Kim i Singapore i juni i fjol skrev de under en vagt formulerad överenskommelse om att "kärnvapenavrusta den koreanska halvön". USA har skyllt misslyckandet med att komma vidare vid mötet i Vietnam på att Nordkorea krävt omedelbara sanktionslättnader i utbyte mot endast begränsad nedrustning av landets kärnvapen.