Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Attacken skedde i det maliska distriktet Koundou.

Massmord i Mali krävde nära 100 liv

Minst 95 personer har dödats av beväpnade män i en nattlig attack mot ett samhälle i centrala Mali. Dödstalet befaras stiga.

Byn befolkades av människor ur folkgruppen dogon, uppger en lokal talesperson och säkerhetskällor. Angriparna tros tillhöra den rivaliserande folkgruppen fulani.

- Just nu har vi 95 döda civila. Kropparna är brända. Vi fortsätter att leta efter fler, säger en talesperson i distriktet Koundou där det drabbade samhället Sobane-Kou ligger.

Minst 19 invånare saknas, enligt myndigheterna.

Enligt en malisk säkerhetskälla har samhället i fråga i princip utplånats. Boskap har dödats och bostäder har bränts ned.

- Med en befolkning på omkring 300 invånare har vi bara fått kontakt med 50 personer, säger Ali Dolo, borgmästare i staden Sangha i närheten av samhället där massmordet ägde rum.

Strider mellan dogonjägare och boskapsskötare från den övervägande muslimska fulanigruppen har krävt hundratals liv sedan januari. I mars dödades fler än 150 människor i en av de värsta attackerna i Mali på många år. Då attackerades fulani av beväpnade män som tros tillhöra dogon.

Konflikten har förvärrat en redan svår säkerhetssituation i det västafrikanska landets ökenområden, som även används av olika smugglarligor och av jihadistgrupper kopplade till terrorrörelserna al-Qaida och IS.

Myndigheterna misstänker att just terrorister ligger bakom den senaste attacken.