Mannen använde sig av ett halvautomatiskt gevär av modellen AR-15 (bilden), som förekommit vid många tidigare skjutningar i USA. Arkivbild.
Mannen använde sig av ett halvautomatiskt gevär av modellen AR-15 (bilden), som förekommit vid många tidigare skjutningar i USA. Arkivbild. Bild: Sue Ogrocki/AP/TT

Kvinna i USA sköt man som öppnade eld mot fest

ANNONS

En 37-årig man började i onsdags skjuta med sitt halvautomatiskt gevär mot en grupp människor som samlats för en kombinerad födelsedags-examensfest vid ett bostadshus i staden Charleston i West Virginia i USA, enligt myndigheterna.

Mannen befann sig vid bostadshuset i sin bil tidigare under kvällen, och fick då en tillsägelse att sakta ned eftersom barn lekte på platsen, enligt polisen. Han ska då ha lämnat, men senare återvänt och börjat skjuta.

Men en kvinna som deltog i festen drog då sin pistol och sköt mannen till döds. Ingen på festen skadades.

– I stället för att fly från hotet, bemötte hon det och räddade flera liv i går natt, säger chefen för polisens utredare Tony Hazelett till amerikanska medier.

ANNONS

Efter det att kvinnan skjutit mannen till döds, väntade hon kvar till dess att polisen anlände. Kvinnan misstänks inte för brott.

ANNONS