Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Amerikanska federala myndigheter har gjort ett jättelikt kokainbeslag på över 16 ton på ett fartyg i hamnen i Philadelphia. Arkivbild.

Kokain värt 9,5 miljarder beslagtaget i USA

Över 16 ton kokain har beslagtagits på ett fartyg i hamnen i Philadelphia i östra USA. Narkotikan beräknas ha ett värde i missbrukarledet på motsvarande omkring 9,5 miljarder kronor och beslaget beskrivs som ett av de största i landets historia.

Tillslaget gjordes på tisdagen av federala amerikanska myndigheter och kokainet låg i sju containrar i ett fraktfartyg, skriver tidningen The Philadelphia Inquirer.

Fartyget var på väg mot hamnar i Europa efter att tidigare ha varit i Chile, Panama och Bahamas. Flera medlemmar i besättningen har gripits och delgivits misstanke, säger en talesperson för den nationella åklagarmyndigheten.

Åklagaren William M McSwain skriver på Twitter:

"Det här är ett av de största beslagen i Förenta staternas historia. Denna mängd kokain kunde ha dödat miljoner – MILJONER – människor".

För bara tre månader sedan gjordes det dittills största beslaget av kokain i Philadelphias hamn, när 823 kilo av drogen hittades på ett fartyg som varit i Guatemala och var på väg till Nederländerna. Inga gripanden gjordes i det ärendet.

Även i New York och New Jersey har mycket stora kokainbeslag gjorts under senare tid.