Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kinas president Xi Jinping och Nordkoreas ledare Kim Jong Un har nu avslutat sitt möte. Bilden som tillhandahålls av den nordkoreanska statliga nyhetsbyrån KCNA uppges vara tagen vid Kumsusan-palatset i Pyongyang.

Kinas Xi har lämnat Nordkorea

Kinas president Xi Jinping har rest tillbaka till Kina efter ett två dagar långt besök i Nordkorea, uppger statliga kinesiska televisionen CCTV. När Xi anlände hälsades han med kanonsalut och fick sedan bevittna en massgymnastikuppvisning och inmundiga en bankettmiddag under sin första dag i Nordkorea.

Ländernas ledare Kim Jong-Un ska vara överens om att i ljuset av ett allvarligt och komplicerat internationellt läge så är det bra att stärka banden mellan länderna för de båda ländernas skull och för den regionala freden, rapporterar Nordkoreas statsstyrda nyhetsbyrå KCNA.

Xi ska ha sagt att ledarna är överens om att strävan efter en politisk lösning i kärnvapenfrågan på Koreahalvön är "en oundviklig trend", och att man måste fortsätta med fredssamtalen, rapporterar den statliga kinesiska nyhetsbyrån Nya Kina.

Xi ska ha hyllat Pyongyangs ansträngningar för kärnvapennedtrappning, och hoppas att Nordkorea och USA kommer att kunna prata med varandra igen och att de samtalen blir framgångsrika.

Xi Jinpings besök i Nordkorea var det första som en kinesisk president gjort där på 14 år.