Kim Walls föräldrar, Ingrid och Joachim Wall.
Kim Walls föräldrar, Ingrid och Joachim Wall.

Kim Walls föräldrar om livet utan dottern

Livet har förändrats helt och hållet efter Kim Walls död, berättar mamman i byretten.

ANNONS
|

Tre–fyra meter bort sitter han. Madsen tittar inledningsvis mot Ingrid Wall, drar den ena handen framför sin mun och flackar lite med blicken. Kim Walls mamma sitter vid vittnesbordet och får frågor från de anhörigas målsägandebiträde om hennes relation till dottern.

Ingrid Wall berättar att dottern flyttade hemifrån som 20-åring. Dottern fortsatte att vara skriven där eftersom hon såg barndomshemmet, och sitt flickrum, som sin fasta punkt. Mamman berättar om en tät kontakt, ofta flera gånger i veckan, beroende på Kim Walls uppkoppling där i världen hon befann sig.

ANNONS

Ingrid Wall får en fråga om dotterns pojkvän.

- Han var hennes livs kärlek. Kim pratade om det många gånger, också då jag pratade med henne vid lunch samma dag som hon försvann.

Massiv rapportering

Mamman påpekar att Trelleborg, där de bor, är en ganska liten ort. Numera ses de som "Kim Walls föräldrar" i stället för att förknippas med exempelvis sina yrken, förklarar hon.

- Det har varit fruktansvärt, säger hon och förklarar att livet blivit annorlunda.

Överallt påminns föräldrarna om det som har hänt.

- Det har lett till att vi nästan inte har något privatliv längre, säger Ingrid Wall.

Hon nämner också den massiva rapporteringen om fallet i medier, och berättar om en sökning som ett medieövervakningsföretag gjort.

ANNONS

- Fram till i går kväll hade det skrivits nästan 69000 artiklar där Kim Walls namn förekommer, säger Ingrid Wall.

"Saknar motstycke"

Kim Walls far, Joachim Wall, berättar också om en tät kontakt med sin dotter. Och han berättar att de mötte Kim Walls pojkvän för första gången kvällen innan dottern försvann.

Två korta förhör med föräldrarna tar slut, syftet med vittnesmålet är att stärka skadeståndsyrkandena. Målsägandebiträdet yrkar på 150000 danska kronor i ersättning till mamman, pappan och pojkvännen vardera. Ombudet redogör för att det normalt yrkas på 100000 kronor i skadestånd i mordfall, men att det finns anledning att yrka på ett högre belopp om det misstänkta mordet i detta fall.

- Fallet saknar motstycke i dansk rättshistoria, säger hon.

TT:s utsände

ANNONS